Töölön Hautaustoimisto

Mechelininkatu 32
00260 Helsinki

09 628 398

Kuolemantapaus ulkomailla

Hoidamme vainajien kotiutukset Suomeen ja jatkokuljetukset kotimaassa sekä Suomessa kuolleen vainajan kotiutusjärjestelyt kolmansiin maihin. Hautaustoimistomme auttaa kaikissa käytännön hautausjärjestelyissä. Tarvittavissa virallisten asiakirjojen käännöstyössä palveluksessamme ovat auktorisoidut kielenkääntäjät.

Kun kuolemantapaus on sattunut ulkomailla, asiaa hoitavat omaisten lisäksi Suomessa poliisi, tapahtumamaassa Suomen suurlähetystö tai konsuliyksikkö ja yleensä myös vakuutusyhtiö sekä lentorahdista tai kuljetuksesta vastaava yritys. Vastaavasti Suomessa kuolleen ulkomaalaisen asioiden hoidossa toimimme yhteistyössä kyseisen maan Suomessa olevan edustuston kanssa.

Vainajaa valtakunnan rajan yli lentorahtina kuljetettaessa vaaditaan erikoisvalmisteinen, kolminkertainen kuljetusarkkukokonaisuus. Tarvittaviin asiakirjoihin liittyy erityisdokumentointia ja lähettävän sekä vastaanottavan maan viranomaisten kanssa selvitetyt tullausmuodollisuudet ja annettu maksusitoumus tai ennakkomaksu.

Toimimme suorin kontaktein ammatillisessa ja luottamuksellisessa yhteistyössä edellä mainittujen tahojen kanssa. Olemme kansainvälisen hautausalan organisaation FIAT-IFTA:n jäsen.

Töölön
Hautaustoimisto

Mechelininkatu 32
00260 Helsinki

09-628 398

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 • Ohje omaisille

  Teitä on kohdannut suru. Käytännön toimiin ryhtyäksenne ottakaa yhteyttä toimistoomme.

  Hautausjärjestelyt voidaan aloittaa välittömästi henkilön kuoltua. Ammattilaisemme ovat apunanne ensimmäisestä yhteydenotostanne.

  Myös kansainvälisissä tapauksissa.

 • Päivystys

  24/7 +358 44 2437 083

  Kiireellisyyttä vaativissa tapauksissa ottakaa yhteyttä päivystysnumeroomme.


Töölön Hautaustoimisto | Y-tunnus: 0784340-6